هلاکت نظامیان صهیونیست در کمین نیرو‌های حماس در غزه (۱۶ تیر ۱۴۰۴) افزایش شمار کشته‌شدگان سیل تگزاس به ۹۱ نفر | تشدید اعتراض‌ها به دولت ترامپ به دلیل کاهش نیرو در اداره هواشناسی سردار شکارچی: آمریکا مسئول اصلی تجاوز به ایران است کاخ سفید ادعا کرد: با ایران درباره توافق در تماس هستیم وقوع انفجار مهیب در دمشق (۱۶ تیر ۱۴۰۴) وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: از موشک‌های ایران وحشت داریم بازگشت عزتمندانه مهاجران غیرمجاز افغانستانی عزتمندانه به کشورشان رئیس جمهور یک صلح‌طلب جنگ بلد است عراقچی با رئیس جمهور بولیوی دیدار کرد سفارت انگلیس در تهران بازگشایی شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) لاوروف: روسیه آماده است اورانیوم غنی‌شده به ایران بدهد اولین روایت از شهدای زندان اوین امشب در برنامه تلویزیونی «لاله خیز» + ویدئو گروسی: راه‌حل مسئله هسته‌ای ایران نظامی نیست تاکید نخست‌وزیر لبنان بر ضرورت عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از اراضی این کشور وزیر حمل و نقل روسیه پس از برکناری توسط پوتین خودکشی کرد آمریکا تحریرالشام را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کرد ۵۰ نظامی اوکراینی با اسکندر روسیه کشته شدند (۱۶ تیر ۱۴۰۴) پزشکیان از مجتمع بندری آستارا بازدید کرد حمله موفق ارتش یمن به کشتی مرتبط با رژیم صهیونیستی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) دیدار عراقچی با نخست‌وزیر مالزی مصاحبه پزشکیان با تاکر کارلسون منتشر شد | پزشکیان: اسرائیل برای ترور من اقدام کرد اما ناکام ماند + فیلم آخرین وضعیت تعطیلی ادارات تهران در روز ۱۷ تیرماه ۱۴۰۴ عراقچی: ایران از محکومیت قاطع و صریح تجاوزات نظامی اخیر رژیم اسرائیل و ایالات متحده توسط بریکس قدردانی می‌کند رئیس‌جمهور لبنان پاسخ طرح واشنگتن را داد پزشکیان: مردم دشمن را در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ناامید کردند سفارت مسکو در تهران: «زنده باد ایران کبیر» تقدیر آیت الله علم الهدی از موضع‌گیری هوشمندانه آیات عظام مکارم شیرازی و نوری همدانی
سرخط خبرها

عاقبت مصوبه غیر الزام آور پارلمان!

  • کد خبر: ۱۴۷۶۰۳
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۹
عاقبت مصوبه غیر الزام آور پارلمان!
درباره مصوبه غیرالزام آور اخیر پارلمان اروپا، فرانسوی ها، آلمانی‌ها و کشور‌های مهم دیگر اتحادیه مثل ایتالیا و اسپانیا به خوبی می‌دانند که اگر بخواهند این مصوبه را بپذیرند و اجرا کنند، منافع و امنیت ملی آن‌ها به صورت جدی به خطر می‌افتد.

کشور‌های عضو اتحادیه اروپا و مشخصا کشور‌های مهم این اتحادیه از جمله آلمان و فرانسه که از قضا نقش محوری هم دارند، رویه‌ای را که در طول سال‌های گذشته تا به امروز داشته اند، این بوده است که اگر تصمیمی در داخل کشور اتخاذ می‌کردند و آن تصمیم را موافق با امنیت و منافع ملی خودشان می‌دانستند، از جاری شدن آن در اتحادیه نیز حمایت و پشتیبانی می‌کردند.

اما برعکس آن هم بوده است؛ یعنی این گونه نبوده که این کشور‌ها منافع و امنیت ملی خودشان را قربانی تصمیمات اتخاذ شده در اتحادیه اروپا کنند. به عبارتی هر کدام از این کشور‌های عضو به ویژه کشور‌های قدرتمند و محوری، تصمیمات اتحادیه را در چهارچوب تصمیمات و منافع خودشان می‌پذیرفتند و در این فضا حرکت کرده و می‌کنند. درباره مصوبه غیرالزام آور اخیر پارلمان اروپا، فرانسوی ها، آلمانی‌ها و کشور‌های مهم دیگر اتحادیه مثل ایتالیا و اسپانیا به خوبی می‌دانند که اگر بخواهند این مصوبه را بپذیرند و اجرا کنند، منافع و امنیت ملی آن‌ها به صورت جدی به خطر می‌افتد. در واقع دلیلی هم ندارد چنین حرکتی را انجام دهند و نفعی هم از این حرکت نمی‌برند.

به همین خاطر وارد این بازی نمی‌شوند و اعتنایی به آن مصوبه خاص نمی‌کنند. افرادی که سازوکار اجرایی اتحادیه اروپا و نحوه تعامل کشور‌های عضو با ساختار اتحادیه را بررسی می‌کنند، این برایشان واضح است و موضوع پیچیده‌ای نیست؛ به همین دلیل از ابتدا که چنین مصوبه‌ای مطرح شد، کارشناسان امر می‌دانستند که این مصوبه بیشتر یک بحث تبلیغاتی است، یعنی بهره‌ای از اجرا نخواهد برد و جدی نیست و خیلی وزنی هم ندارد. چون چنین مصوبه‌ای اگر به فرض توسط کشور‌های عضو اتحادیه پذیرفته شده و اجرایی شود، نفع خاصی برایشان به ارمغان نخواهد آورد و، اما در مقابل برای منافع ملی کشورشان به صورت جدی زیان بار خواهد بود؛ بنابراین دلیلی ندارد که این کشور‌ها زیر مصوبه‌ای را امضا کنند که هیچ خاصیتی ندارد و فقط دردسرساز است.

در یک مورد کاملا متفاوت شاهد بودیم که تروریستی اعلام کردن گروه حزب ا... لبنان توسط کشور‌های عضو اتحادیه اروپا با فرازونشیب‌های زیادی همراه شد و همه کشور‌های اروپایی آن را نپذیرفتند و خیلی دچار دست انداز شد. به عنوان مثال آلمانی‌ها که آن را پذیرفتند، زیان کردند و موقعیت خودشان را در کشور لبنان از دست دادند. قبلا آلمانی‌ها به عنوان واسطه بین رژیم صهیونیستی و حزب ا... عمل می‌کردند که از این جایگاه سقوط کردند.

این اتفاقات درباره گروه حزب ا... لبنان بود. موضع سپاه بسیار متفاوت است و وزن و جایگاه آن خیلی فرق می‌کند و کشور‌های اروپایی دلیلی نمی‌بینند که بخواهند با مصوبه پارلمان اروپا همراهی کنند. منطقی هم ندارد و منافع آن‌ها به شکل فعلی تأمین می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->